Desenes de milers de treballadores i treballadors de l’Administració de Justícia secunden l’atur de 3 hores.

Els sindicats convocants, CSIF, *STAJ, CCOO i UGT, assegurem que més del 80% del personal que podia fer la vaga, per no estar atenent els serveis mínims, ha abandonat el seu lloc de treball de 10 a 13 hores del matí d’avui.

Han començat avui, amb un elevadíssim percentatge de participació, els aturs parcials convocats en l’Administració de Justícia per a reclamar la paralització de la tramitació parlamentària de la LEO fins que no s’acordi la seva modificació, millores salarials en la línia de les quals s’han acordat per al cos de LAJ i el desenvolupament immediat de la Carrera Professional.

No entrarem en una guerra de xifres de participació en la vaga: l’Administració dirà que hem estat uns/as pocs/as però sabem que hi ha hagut una altíssima participació en aquest primer dia de convocatòria.

L’altíssim grau de participació en els aturs ha provocant la suspensió de centenars de milers d’actuacions en els jutjats i tribunals; declaracions, notificacions, citacions, compareixences, judicis, embargaments, desnonaments, diligències del registre civil i instituts de medicina legal i de toxicologia, etc., s’estan veient afectats, sempre sota el respecte al compliment dels serveis mínims que garanteixen l’atenció a les víctimes més vulnerables i a la garantia dels drets fonamentals.

Exigim a la Ministra de Justícia que remeti immediatament una proposta per a començar les negociacions i vaig evitar així una major deterioració del servei públic de justícia i una nova acumulació de retards en el despatx i resolució d’assumptes.

Tots i totes els treballadors i les treballadores de l’Administració de Justícia continuarem endavant amb aquestes mobilitzacions convençuts/as com estem que les nostres reivindicacions són justes i raonables i que no hi ha cap motiu que justifiqui que el ministeri ens continuï tractant com a funcionaris i funcionàries de segona.

·       Demà, dia 18, novament tots i totes a l’atur de 10 a 13 hores.
·       I el dimecres, dia 19, tots i totes a la vaga general i a la manifestació a Madrid.
·       I des del dijous, dia 20, més aturs de tres hores, de dilluns a divendres, i amb caràcter indefinit fins que el ministeri no rectifiqui.

No hi ha excuses: si ens mobilitzem ho aconseguirem!!

No permetem ni un dia més la deterioració de les nostres condicions de treball i la falta de reconeixement de les nostres funcions, la nostra professionalitat i la nostra especialització!!

UGT JUSTÍCIA CATALUNYA