Convoquem una concentració conjunta de la UGT de Catalunya i CCOO, davant de la Subdirecció General d’Avaluacions Mèdiques (SGAM) el pròxim 7 de juny a les 10:45h, per demanar canvis en el seu funcionament.

Volem denunciar i manifestar el nostre rebuig davant la vulneració reiterada dels drets de les persones treballadores que suposen les males pràctiques d’aquest organisme.

Fa anys que des de la UGT de Catalunya venint reivindicant modificacions i millores en l’àmbit de la gestió de l’ICAM. Tot i les diferents reunions que hem mantingut amb la direcció d’aquest organisme i les denúncies públiques que hem portat a terme no hem aconseguit canvis substancials.

La situació de crisi sanitària no ha fet més que agreujar les mancances que des de fa anys venint denunciant des de la UGT de Catalunya i és per això que reclamem solucions per posar fi a les situacions d’indefensió que pateixen els treballadors i treballadores. És necessari reorientar la funció d’avaluació que fa l’ICAM sobre l’aptitud mèdica per treballar. S’ha de garantir que l’ICAM avalua l’aptitud laboral tenint en compte les condicions de treball i l’estat de salut. Aquesta orientació requereix que l’ICAM hauria de fer un treball coordinat amb Serveis de Prevenció, Autoritat Laboral i Sanitària i Unitats de Salut Laboral que haurien de facilitar informació sobre les condicions de treball a les quals s’ha d’incorporar la persona treballadora. Per poder fer això cal incorporar més personal i dotar de més temps i millors mitjans a les persones professionals que han de fer aquesta avaluació.

Ambdós sindicats instem el Govern a fer una reorientació del SGAM amb una visió social, útil i sostenible, amb la participació dels agents socials, i que abandoni les pràctiques definides sota criteris merament economicismes i que vulneren els drets de les persones treballadores.

Per tot això us demanem la màxima difusió i participació en aquesta convocatòria per tal de poder reivindicar les millores necessàries per canviar la situació actual.

Concentració i lectura de manifest:

7 de juny a les 10:45h davant la porta de SGAM a l’avinguda de Vallcarca, 169-205 Edifici Puigmal (Parc Sanitari Pere Virgili).

Us esperem!!