La UGT i el Comitè d’Empresa, format per 4 sindicats, convoquen vaga indefinida a partir del 1 de juny del 2022, per l’acomiadament de 16 treballadors i treballadores i la falta de garanties salarials per part de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar al setembre del 2021, la internalització del servei municipal de neteges viària i platges de la Ciutat. Aquest, serà gestionat pròximament per l’empresa Aigües SAM de Vilanova i la Geltrú. L’Aprovació, que la UGT Serveis Públics de la comarca va impugnar en primera instància, ja que suposava la retallada de la plantilla de treballadors i treballadores i la seva congelació salarial durant els pròxims 8 anys, a l’empar de l’objecció que va presentar la Intervenció Municipal contra el projecte polític, el qual la intervenció municipal va reparar i limitava en un total màxim de treballadors I treballadores subrogables a 57 persones.

L’empresa Valora (prestadora del servei fins avui), va presentar un llistat de 73 persones en condicions de ser subrogables. Finalment, s’ha informat de l’acomiadament de 16 d’elles en comptes de la subrogació per part de l’Ajuntament.

Així mateix, el govern municipal, es nega a reconèixer el conveni col·lectiu registrat aquest mes i que suposa la transgressió de drets, condicions de treball i econòmiques dels empleats i empleades del servei de Neteja viària.

Ahir, 30 de maig, es va dur a terme una reunió a la seu del Departament Treball per a intentar mediar i arribar a un acord entre les parts que suposi la desconvocatòria de la Vaga Indefinida. Però, per sorpresa, la Companyia d’Aigües de Vilanova i la Geltrú, única empresa afectada per la vaga, no compareix I demostra una total falta de responsabilitat política i d’interès pels problemes que afecten els seus conciutadans.

Aquesta vaga, suposa la tercera convocatòria presentada i realitzada des del mes de gener contra les polítiques municipals basades en la provocació i amenaça constant contra els drets i condicions de treball dels treballadors i treballadores dels serveis externs (RSU, LV i Platjas), davant les polítiques neoliberals, la falta d’interlocució social i del tall intervencionista que implanta la regidoria i que avala l’alcaldessa de la ciutat.