Les mobilitzacions a l’ensenyament públic donen el seu fruit. El Departament cedeix a les principals demandes dels sindicats.

Finalment i després d’un dels períodes més llargs i durs de mobilitzacions a l’ensenyament públic, el Departament d’Educació ha acabat cedint. La unitat sindical i l’èxit de participació de totes i tots en les jornades de vaga convocades l’últim tram del curs passat han donat el seu fruit. Davant la imminència de noves mobilitzacions que no haurien permès un inici de curs amb normalitat, el Departament ens ha fet una proposta d’acord que contempla una de les nostres demandes principals en la negociació: el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades.

Lamentem, no cal dir-ho, que la proposta arribi pocs dies abans de l’inici de curs i que no s’implementi la mesura fins al gener de 2023. UGT sempre hem defensat que la mesura era econòmicament viable. Però començar el curs amb uns horaris que caldrà canviar d’aquí a quatre mesos, serà un trasbals enorme i innecessari tant per als equips docents com per al nostre alumnat que, sempre segons el Departament, és al focus de les polítiques del Govern.

UGT tenim molt present que queden encara moltes retallades per revertir com ara el nou calendari escolar, el canvi de currículums, la modificació de condicions laborals el mes de juliol, etc. És per això que continuarem exigint al Departament un calendari de negociació perquè ens retornin tot el que ens van prendre.

La recuperació de l’horari lectiu anterior a les retallades equival a 3.500 nous llocs de treball, uns llocs de treball contribuiran a poder donar estabilitat a aquelles persones que amb números baixos s’han quedat sense un lloc de treball estable, resultat sobretot de les adjudicacions a dit fomentades pel Departament mitjançant el Decret de Direccions i el Decret de Plantilles.