Els delegats d’UGT i CCOO, per unanimitat, decideixen anar a la Vaga davant de la incompetència municipal i el bloqueig del conveni.

La greu situació que tantes vegades va anunciar el Comitè d’Empresa que es produiria amb el PLEC DE CONDICIONS que va definir les condicions de la nova contracta, s’ha consumat.
La direcció de la UTE Reus Net, a les reunions mantingudes amb el Comitè d’Empresa per a la negociació d’un nou conveni, s’ha mostrat incapaç de posar sobre la taula una oferta que s’acosti a les reivindicacions justes de la representació sindical, que s’ha agrupat al voltant d’una sola plataforma de conveni. Amb aquesta plataforma única es pretén pal·liar la brutal pèrdua de poder adquisitiu dels salaris de la plantilla.
Aquesta incapacitat de l’empresa adjudicatària és el fruit d’un PLEC DE CONDICIONS que contenia dues claus barroeres: permetia baixes econòmiques més enllà del 10% i no contenia cap clàusula de salvaguarda del conveni. Amb aquell plec de condicions el govern municipal va practicar el feixisme patronal més pervers.
Ara la situació és disruptiva. La direcció de l’empresa diu que no té marge de maniobra per assumir un nou conveni i l’Ajuntament s’amaga després d’una contracta que és filla d’un PLEC DE CONDICIONS que ratlla la barra.
Les reivindicacions del Comitè d’Empresa en matèria salarial són clares i senzilles: davant d’una pujada de l’IPC que escala fins més enllà del 8% aquest 2022, demanem una pujada salarial que assumeixi la meitat d’aquest desfasament, és a dir, un increment del 4%. I un augment del 3% per al 2023.
Aquest Comitè d’Empresa, davant l’enorme tensió del conflicte que es viurà a Reus, responsabilitza tots i cadascun dels membres del govern municipal del Sr. Pellicer i els tècnics adlàters, de les conseqüències de la seva nefasta gestió. No tindran un dia de tranquil·litat fins que no resolguin el problema que ells i elles, amb el seu destí, han generat.