Estem vivint moments molt complexes, on les derivades neoliberals i reaccionàries s’apoderen del relat polític amb missatges populistes que calen a l’epidermis de la ciutadania i que s’ha convertit en un verí mortal dirigit a la classe treballadora.

Els interessos dels poders fàctics i mediàtics si han posat d’acord per desprestigiar la nostra democràcia. Justament aquests que no estan sotmesos a cap procés democràtic d’elecció qüestionen el model de convivència del que ens hem dotat. De la mateixa manera que comença a revifar un moviment populista per posar en dubte la legitimitat de milers de treballadores i treballadors que de manera generosa decideixen representar els interessos laborals dels seus companys amb una visió de classe.

Això és encara més intensiu en sectors d’activitat on els sindicats corporatius tenen segrestades les relacions laborals, des de fa molts anys, en part provocada per una nefasta política de recursos humans de diferents categories i aplaudides per certs lobbies de poder.

La crisi sanitària que va provocar la Covid-19 ens hauria d’haver ensenyat alguna cosa més que no només com protegir-nos del virus. Hauríem d’haver après que només treballant plegats som capaços de superar les dificultats més grans que mai haguéssim somiat patir. I que les actituds individualistes afavoreixen l’afebliment com a col·lectiu i com a individus.

El Sistema Sanitari d’aquest país és l’exemple més clar de tot això que avui reflexionem i compartim amb vosaltres. Un dels pilars fonamentals del nostre Estat del Benestar és dirigit i condicionat pels interessos econòmics i polítics d’uns pocs. I la millora de condicions laborals de TOTES i TOTS els sanitaris es veuen condicionades per als interessos corporatius d’una part dels professionals. Provocant desigualtat de tracte i enfrontament entre les persones treballadores.

Som absolutament conscients que la signatura d’aquest III Acord de l’ICS no ha cobert les necessitats d’una part de professionals sanitaris que s’ho mereixen tant o més que els qui si han vist millorades les seves condicions. I entenem i reconeixem el seu legítim emprenyament, de la mateixa manera i amb la mateixa convicció els diem que hem signat la millor de les propostes que el Departament de Salut ha posat a sobre la taula de negociació. Les nostres propostes durant tota la negociació recollien la majoria de les reivindicacions que avui escoltem a les xarxes i al carrer, però la manca de pressupost, de voluntat i de sensibilitat política no ho han fet possible.

Sempre hem dit i ens reafirmem del fet que aquest només és un pas més cap a un conveni de condicions laborals que faci justícia a tot allò que els sanitaris li donem a la societat, i no defallirem fins a aconseguir-ho. Això sí, amb una visió col·lectiva i no corporativa. Ens mereixem el millor perquè ens ho hem guanyat a pols i sobretot perquè volem donar el millor servei a la ciutadania.

AQUEST ÉS L’ÚNIC CORPORATIVISME QUE REPRESENTA A LA CLASSE TREBALLADORA.