Després de l’èxit de la convocatòria de la concentració davant DINCAT, una de les patronals del sector de la discapacitat, ara ho tornem a fer davant la Confederació, l’altra gran patronal que no fa més que posar pals a les rodes a la negociació dels diferents convenis que afecten  les persones del sector, seguint la línia de DINCAT.
Les persones treballadores dels centres d’educació especial, els centres especials de treball, centres ocupacionals, els centres d’atenció a persones amb discapacitat, sortim una altra vegada aquest dimarts a manifestar-nos per a exigir condicions dignes que estiguin a l’altura de la seva professionalitat.
Els treballadors i treballadores del sector diuen prou a la inacció i desídia de les organitzacions patronals durant les negociacions dels diferents Convenis Col·lectius. La professionalitat del sector no es correspon ni amb les condicions laborals, mancada de millores socials, ni amb les retribucions del conveni, especialment en els grups professionals amb salaris més baixos.
Des de la UGT i CCOO no es pot acceptar un model d’ocupació marcada per la precarietat laboral, i alerten que si la situació actual s’estanca, el conflicte pot traslladar-se als centres de treball. Tots dos sindicats han apostat per la via negociadora en tot moment, s’han presentat propostes encaminades a millorar les actuals condicions laborals perquè no permetran a perdre més drets. Les i els professionals dels diferents convenis d’atenció a persones amb discapacitat estan disposats a seguir amb les mobilitzacions fins que la situació actual es reverteixi. Aquesta manifestació té alguns objectius com els d’exigir un salari digne i regulació d’horaris de cap de setmana, reconeixement de funcions laborals, descongelació salarial de les taules salarials, millores socials i jornades laborals que permetin conciliar o l’accés a la jubilació parcial o anticipada, d’entre altres.