Denunciem el caos i desballestament de la companyia pública, amb el conseqüent desastre organitzatiu, quelcom ha portat a Correos a les més altes taxes de precarietat laboral en la seva història amb 10.000 llocs de treball (més del 20% de la plantilla) a temps parcial.

La UGT i CCOO exigim al Govern d’Espanya un replantejament sobre el futur de l’operador postal, que Juan Manuel Serrano, president nomenat pel PSOE, està abocant a una fallida tècnica de danys irreparables.
Representants de la UGT i CCOO de Barcelona s’han tancat avui a la Prefectura Provincial de Correos de Barcelona per a protestar per la reconversió i el desballestament del Servei Postal Públic. Aquest tancament, s’emmarca en les mobilitzacions que els sindicats majoritaris la UGT i CCOO estan duent a terme sota el lema “Salvem Correos” i que té, en l’horitzó més immediat, la convocatòria de vaga general del pròxim 1, 2 i 3 de juny.
La UGT i CCOO denunciem la política d’abandonament del servei públic postal i de Correos, que ha provocat l’enfonsament de la càrrega de treball i a una situació insostenible econòmicament (enfonsament) amb unes pèrdues de gairebé 600 milions d’euros des de 2019, si sumem els 100 milions en negatiu de l’exercici 2021, i un dèficit estructural que el situa a la vora de la fallida tècnica. Aquesta política de desballestament intencionat de l’empresa pública més gran d’aquest país per part del seu president, ha tingut com a conseqüència directa la implantació d’un model d’ocupació escombraries, amb altes taxes de precarietat laboral en la plantilla de la major empresa pública del país, amb més de 10.000 llocs a temps parcial, la qual cosa suposa més del 20% del total de la plantilla. A Barcelona, la taxa d’ocupació a temps parcial és del 22%, molt similar a les de la resta de l’estat.
El deteriorament del servei postal públic és cada vegada més evident a Barcelona a conseqüència de la política de desmantellament del servei públic postal i de Correos, l’enfonsament de la seva activitat, i la precarització de l’ocupació i de les condicions de treball.
El president de Correos i el Govern, han demostrat molt poc interès pel diàleg social, el consens i la participació dels representants dels treballadors i treballadores de Correos, sense escoltar a la majoria sindical que representa al 76% de la plantilla, que exigeix una negociació real i efectiva sobre el model postal públic, el seu finançament i viabilitat, provocant la ruptura unilateral del diàleg social i la imposició de mesures laborals que han augmentat la conflictivitat de les relacions laborals a Correos.
La UGT i CCOO continuarem amb les mobilitzacions cap a la vaga general convocada per als dies 1, 2 i 3 de juny sota el lema “Salvem Correos”. Totes dues organitzacions exigeixen al Govern d’Espanya un replantejament sobre el futur de l’operador postal, des d’un model de servei públic de qualitat per a la ciutadania del país, contrari al full de ruta de desmantellament de l’operador públic seguida des de fa 3 anys per Serrano.