L’administració penitenciària ha decidit, durant aquesta nit , presentar una proposta, amb inconcrecions en el text que generaven poca credibilitat, als treballadors i treballadores penitenciàries.

Les exigències per part dels sindicats, que encara resten tancats al centre penitenciari de Brians 2, se centraven principalment en dos aspectes:

1-Implementació de mesures urgents orientades a disminuir els incidents dels centres.

2-Quantificació d’un increment de plantilla net que s’hauria de portar a terme mitjançant les properes tres ofertes públiques d’ocupació.

Pel que fa a la primera demanda per part de la UGT Presons, val a dir que el departament s’ha mostrat obert a implementar mesures com: regular l’ús dels aerosols d’acció adequada, creació de cel·les especials per interns de gran perillositat o revisió dels protocols de seguretat.

Amb relació a la segona proposta, línia vermella de les organitzacions sindicals, s’han negat a concretar cap quantia d’increment de personal, cosa que ha fet impossible arribar a un acord.

Aquesta indefinició per part de l’administració, segons els sindicats, fa sospitar un incompliment que a tots els efectes és inacceptable i per aquest motiu la UGT Presons i CCOO han decidit rebutjar la proposta i iniciar un calendari de mobilitzacions generalitzades a tots els centres de Catalunya que es començarà demà dijous 23.

Així doncs, UGT PRESONS, CCOO, CATAC, INTERSINDICAL, CSIF i ACAIP convoquen a una concentració als respectius centres de treball el dijous 23 de març a les 12h.

Només es desconvocaria si per part de la Consellera Ubasart i el Secretari Calderó, presenten una nova proposta acceptable per als treballadors i treballadores dels centres.