ADREÇADA A LES PERSONES TREBALLADORES DELS COSSOS DE PREVENCIÓ, PROTECCIÓ I SEGURETAT EN PREVENCIÓ DE SUÏCIDIS

Jornada adreçada a totes les treballadores i els treballadors públics que treballen en situació de màxim estrès com policies, personal sanitari, treballadors de presons, serveis socials, educació, i d’altres.

El suïcidi és un problema de salut pública que afecta a moltes persones, especialment a les que conviuen amb problemes de salut mental. És vital estar al corrent dels signes de depressió, estrès i altres trastorns mentals, així com dels factors de risc i situacions de vulnerabilitat de les persones que poden conduir-les al suïcidi. Tenir una xarxa de suport sòlida i accés a serveis de salut mental és essencial.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elaborat una sèrie de guies i protocols per a la prevenció del suïcidi, on l’enfoc principal és la prevenció primària: la informació i formació. La prevenció primària és clau, cal emfatitzar la importància de la salut mental, protegir els drets humans i promoure la comprensió pública de la salut mental.

La Jornada vol contribuir a la prevenció del suïcidi amb informació del fenomen, l’experiència d’experts amb una orientació pràctica.

Totes les persones som importants per a la prevenció del suïcidi.

Presentació de la Jornada a càrrec de:

Encarna Fernández, Secretària General de la UGT Serveis Públics Catalunya.

Intervindrà:

  • Dr. Diego J. Palao Vidal, Psiquiatra, director de Salut Mental en la corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.
  • Beatriu Almenar Pasies, Metgessa de l’APRL gerència de seguretat per a la guàrdia urbana i bombers de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Cecilia Borras Murcia, Presidenta i fundadora de l’associació “Después del suicidio- asociación de supervivientes” DSAS.
  • Jose Antonio Fernández Cáceres, Secretari Sector Administracions Locals i Policia municipal de Terrassa, professor-tutor de filosofia en la UNED, assessor filosòfic i instructor de Mindfulness.

Taller pràctic d’intervenció en una situació de risc a càrrec de:

  • Lluís López Cuadradas, Bomber de l’Ajuntament de Barcelona i formador en prevenció del suïcidi a l’escola de Bombers ISPC de Mollet del Vallès.
  • Gemma Cuartero Martínez, Coordinadora de Psicologia del SEM.
  • Andrés Cuartero Barbanoj, CAP de Psicologia del SEM.
  • Jose Rojas Herrera, Sergent de Guàrdia Urbana de Barcelona.

Modera l’acte: Eloy Ariza, Responsable de formació d’UGT-SPL Catalunya i Policia Municipal de Sant Quirze del Vallès