Com a treballadors, ciutadans i sindicalistes, volem denunciar la gran mentida que envolta l’habitatge públic a Catalunya.

 

És lamentable que, malgrat les sospites i les polèmiques anteriors relacionades amb el projecte del Hard Rock i l’ex-director de l’Incasol, Sr. Calvet, els problemes continuen sense aturar-se.

El passat 3 d’abril, la Directora de l’Incasol va publicar un article a La Vanguardia plè de bons propòsits i millors intencions, però ara veiem que només era una cortina de fum amb finalitats electorals. Segons aquest article, l’Agència de l’Habitatge, l’Incasol i el Departament de Territori tenen com a objectiu construir 10.000 habitatges destinats al parc públic de lloguer durant aquest any. No obstant això, això resulta ser una altra gran mentida.

En primer lloc, l’Incasol, una entitat de dret públic que en anys anteriors va haver de prescindir de més de 170 treballadors a causa dels seus problemes econòmics, ara està gastant més de 4.000.000€ per reformar un edifici de lloguer on es troben les seves oficines. Això és inacceptable. No podem tolerar que una entitat deficitària com l’Incasol, que ha perdut de vista la seva responsabilitat social, intenti justificar sous desorbitats per a determinats càrrecs a través d’un conveni col·lectiu. És important recordar que aquests càrrecs s’han aconseguit sense tenir la titulació adequada ni a través d’un procés selectiu transparent i objectiu.

És imperdonable que aquells que gestionen diners públics oblidin que aquests diners pertanyen a tots i estan subjectes a normes que ens afecten a tots. Sembla que s’hagin posat per sobre del bé i del mal i que ningú els posa fre. Aquesta actitud no pot ser tolerada.

Exigim transparència en la gestió de l’habitatge públic a Catalunya. Volem que es posi fi a aquesta cadena de mentides i enganys, i que les institucions responsables compleixin amb el seu deure de manera responsable i ètica. És hora que es tingui en compte el bé comú i els drets dels ciutadans per sobre de les ambicions personals i els interessos ocults.

Instem a les autoritats competents a investigar a fons aquesta qüestió, a prendre les mesures pertinents i a garantir que es respectin els principis de justícia i transparència en tots els processos relacionats amb l’habitatge públic. No podem permetre que la ciutadania continuï sent enganyada i perjudicada per la irresponsabilitat de les institucions encarregades de vetllar pels seus interessos.

És el moment de posar punt final a aquesta gran mentida de l’habitatge públic a Catalunya. La ciutadania mereix una gestió honesta, transparent i responsable, i no descansarem fins aconseguir-ho.