La secció sindical de la UGT de l’Hospital del Mar, davant els darrers esdeveniments que s’han produït, i es seguiran produint en relació a les retallades de drets, la signatura d’un conveni nefast per a la majoria de professionals, la no-renovació a més de 500 professionals i els 300 contractes que s’estan oferint i es duran a terme (majoritàriament d’una precarietat extrema), fa una crida a tots i totes les professionals del PSMAR (Hospital del Mar), independentment del contracte que tinguin o la seva categoria professional, a les concentracions que s’han programat a les portes dels centres per al dia 28 de setembre a les 8h, a les 13h i a les 20h.
La direcció, maquillant i culpabilitzant a la reforma laboral, cometrà un “crim laboral” amb molts i moltes professionals que han estat tota –o gran part- de la pandèmia treballant en els nostres centres.
Des de la UGT Serveis Públics de Catalunya no és comprensible culpabilitzar a la reforma laboral, que precisament el que pretén és acabar amb la temporalitat, precarietat i contractes en frau de llei. És un tema de prioritats pressupostàries i la direcció prefereix invertir molt més en altres aspectes que no pas en els seus professionals.
Per tal de reaccionar davant d’aquesta situació, des del sindicat es reclama sortir dels llocs de treball per demostrar a l’empresa la importància de tots els treballadors i treballadores. Cal que els partits polítics, les directives i directius i els consells rectors s’adonin de la lluita pels drets laborals i per tal que siguin aquests actors els que inverteixin en el que és just: en les professionals.