Manca de negociació per part de l’Administració Pública.

Dimecres 24 de maig, va tenir lloc el Comitè Intercentres on es debatien temes rellevants a l’ordre del dia i comptaven amb la presència de la Subdirectora General d’Administració i Serveis, Anna Franco.

Tot i així, la subdirectora no va escoltar als representants dels treballadors i treballadores del sector i va abandonar la reunió abans que intervinguessin. Per a la UGT, aquesta actitud és una manca de consideració i compromís, tant cap a les organitzacions sindicals com cap als treballadors i treballadores que depenen de la seva direcció.

Aquest curs no s’havia avançat gens ni mica en les negociacions. No pot ser que el Departament endarrereixi més les demanades, negociacions i informacions envers les llars d’infants, oposicions del dia 29 d’abril, contractes de programa…

 

Des de la UGT tenien esperances de sortir d’aquest Comitè amb dates, tant de la publicació de la plantilla de correcció de les oposicions realitzades fa un mes i que altres departaments ja han publicat, com de les dates de la mesa d’inclusiva on s’ha de negociar aspectes relacionats amb les categories EEE, AEE i TIS, o de la Mesa tècnica per parlar de la borsa, de les ZER, entre d’altres.
El sindicat ha manifestat estar fart de rebre la informació pels mateixos treballadors i treballadores de temes tan importants com la finalització del seu contracte pel curs que ve, de tancaments de SIEIS, de creacions de nous programes, ja que afecten profundament a les condicions laborals.
Per part de l’Administració només s’ha rebut silenci respecte als contractes de programa, la borsa, la plantilla de correcció de les oposicions, el calendari escolar i la normativa de les llars d’infants de la Generalitat. La UGT vol estar a les reunions de les direccions de les ZERs perquè considera un despropòsit posar docents a fer de suport TEEI. Ja fa un any que l’Administració i els sindicats no seuen a negociar i aquesta situació s’ha de solucionar amb urgència.
La Direcció d’Administració i Serveis, consideren que no és gens resolutiva ni té capacitat de negociar amb la part social del Comitè Intercentres.
Per part de la UGT es prendran totes les mesures possibles per tal de trencar aquesta manca de voluntat negociadora que té l’Administració.