La UGT Educació Pública ha dut a terme un anàlisi sobre els resultats d’una enquesta amb relació a la salut laboral. Aquesta enquesta s’ha realitzat arran de l’augment de consultes al voltant de la prevenció de riscos laborals del professorat, consultes que han incrementat des de les darreres reformes que afecten directament a les seves condicions laborals tot i que el Departament d’Educació consideri el contrari.

Són més de 3.222 persones les que han respost a les preguntes i que treballen en diferents etapes educatives (professorat d’infantil, de primària, de secundària, de Formació Professional i d’educació especial).

Des de la UGT, s’han analitzat aquests resultats i s’ha comprovat com reflecteixen una sèrie d’aspectes preocupants i importants relacionats amb l’estrès, ansietat, assetjament i agressions que giren entorn de la protecció dels drets laborals dels treballadors i treballadores que requereixen mesures urgents. Només a través d’aquestes accions es podrà promoure un entorn laboral més segur, saludable i satisfactori per als professionals de la docència.

Podeu consultar l’anàlisi de l’enquesta per part de la UGT Educació Pública en aquest enllaç.