La UGT Serveis Públics de Catalunya considerem que avui treballem més, en pitjors condicions i amb salaris més baixos que fa 10 anys

S’ha celebrat avui, 19 de gener, el Comitè Nacional constituent de la UGT Serveis Públics de Catalunya. En aquest context, a més de l’aprovació del reglament de funcionament del Comitè Nacional i el pressupost de l’any 2022, s’ha aprovat una resolució d’urgència sobre les mancances en les inversions i retallades dels últims 10 anys, fets que han debilitat, a alts nivells, la qualitat del servei a la ciutadania. És més, les polítiques de privatització dels serveis públics han afeblit el paper de les administracions i s’han prioritzat els criteris econòmics per sobre de les necessitats de les persones.

Totes aquestes decisions polítiques han derivat en un model d’Estat on els serveis públics estan al servei dels interessos polítics del govern. Amb tal insuficiència de recursos, només la professionalitat i la implicació de les treballadores i treballadors estan permetent donar resposta social i vital a les necessitats de la població.

A la UGT Serveis Públics de Catalunya considerem que avui treballem més, en pitjors condicions i amb salaris més baixos que fa 10 anys enrere. Actualment, les treballadores i treballadors dels serveis públics treballem en una situació de risc, sense reconeixement professional i amb una precarietat inacceptable.

Davant d’aquesta situació i de la manca de voluntat dels responsables polítics, el Comitè Nacional de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, manifestem el suport incondicional a les dones i homes treballadores que avui estan fent possible, malgrat totes les vicissituds, que al nostre país es continuïn prestant els serveis públics essencials per a la vida de les persones.