Tothom té dret a ser cuidat i el sistema té l’obligació de cuidar

Ahir, 19 de juliol, la UGT-SP va sotmetre als grups parlamentaris a un seguit de preguntes sobre la situació actual del sector de Serveis Socials al nostre país. Vídeo.

No gaire lluny de l’esperat, els mateixos grups parlamentaris han demostrat una vegada més que la situació del sector és insostenible. I és per això que la UGT-SP demana el compliment del pacte signat amb les patronals i el govern, i la implicació i compromís dels partits polítics perquè esdevingui una realitat.

Els serveis socials són cabdals per una societat que esdevé democràtica, garantir l’accessibilitat de la ciutadania així com unes condicions laborals dignes per les persones que hi treballen són l’única garantia de qualitat. En un moment de canvi del mercat laboral com el que estem vivim no podem oblidar-nos de posar en valor les feines de cura, ja que són justament aquestes les que poden garantir l’estat del benestar. Una vegada més un sector fortament feminitzat com els serveis socials és un dels que pitjor condicions laborals tenen al nostre país, per tant, aquí trobem una nova oportunitat de lluitar contra la bretxa salarial i millorar l’empoderament de les dones. Fent possible, a més, que si un dia ho necessiten, puguin accedir als serveis que elles mateixes presten.

És evident que el diumenge vinent ens juguem molt a les eleccions, la UGT-SP agraeix la presència dels grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Socialistes i Units per Avançar i en Comú Podem, i el seu interès per conèixer la situació del sector.

La UGT-Serveis Públics demana la implicació de tots els grups parlamentaris per signar un pacte Nacional pels serveis socials de qualitat.