Com cada any, des de 2016, la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya tornem a posar en marxa la campanya #JoTreballoGratis. La campanya també compta amb el cartell Nosaltres treballem gratis i Elles treballen gratis.
L’objecte d’aquesta n’és denunciar la discriminació salarial que suportem les dones amb ocupacions retribuïdes en la Unió Europea. Com a conseqüència, a l’Estat espanyol, les dones treballarem de franc 34 dies l’anydes del 28 de novembre i fins al 31 de desembre.
Aquesta campanya es recolza en l’estadística facilitada per Eurostat, sobre les diferències salarials entre dones i homes en salari/hora. Eurostat és l’oficina estadística de la Comissió Europea, que produeix dades sobre la Unió Europea i promou l’harmonització dels mètodes estadístics dels Estats que la componen.
El percentatge de bretxa, en el conjunt de la Unió Europea, reflexa que les dones percebem de mitjana un 13% menys que els nostres companys barons (bretxa salarial en salari/hora segons la font Eurostat amb dades de 2020).
Per a entendre les dates d’aquesta reivindicació, en el conjunt de la Unió Europea i a Espanya, des de la CEC-UGT s’ha elaborat un informe on es recull el context, la normativa europea i les nostres reivindicacions.
Per conèixer, més a fons, la bretxa salarial a Catalunya us recordem que es pot consultar l’informe de la Bretxa Salarial, que va elaborar la UGT de Catalunya el passat mes de febrer. Per poder combatre la bretxa salarial a les empreses, disposem de la Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre dones i homes elaborada en el  Consell de Relacions Laborals de Catalunya.
Podeu consultar els vídeos amb els missatges que des de la UGT Confederal s’ha fet amb representants de tots els territoris i també, la UGT de Catalunya.