La UGT de Catalunya se suma a la convocatòria de vaga de l’educació infantil privada i de gestió indirecta a les 11h a Plaça Sant Jaume

 La UGT Serveis Públics crida a la mobilització del 15 de novembre a les treballadores i treballadors del conveni col·lectiu de l’educació infantil privada i gestió indirecta

 El sindicat ha pres aquesta decisió un cop constatada la insuficient proposta per part la patronal que van presentar el passat 2 de novembre, tant pel que fa a les taules salarials de les privades com a les de gestió indirecta. Així mateix, s’ha posat de manifest l’interès de les organitzacions patronals d’introduir retallades laborals davant del conveni col·lectiu vigent, quelcom impedeix assolir acords que permetin signar un nou conveni.

Per part de la UGT sempre s’ha defensat la necessitat de fer compatible la negociació col·lectiva amb la pressió, mitjançant mobilitzacions d’intensitat creixent, progressives i consensuades entre les organitzacions sindicals. Així ho va manifestar la UGT en les diferents reunions intersindicals en què es valoraven diferents mesures de pressió a les patronals, incloent la vaga com un últim recurs, sense cremar etapes. La reunió de la comissió negociadora del dia 2 de novembre és la gota que fa vessar el vas.

La UGT de Catalunya considera que cal gestionar les mobilitzacions protegint els drets de les pròpies treballadores convocades. Més dies de vaga no són una garantia per aconseguir els objectius desitjats, raó per la qual la UGT posarà tots els recursos a disposició de les treballadores perquè la convocatòria del dia 15 de novembre sigui un èxit de participació. S’espera que el missatge arribi a les organitzacions patronals i entenguin, finalment, que han de millorar les propostes salarials i canviar les receptes proposades perquè la negociació del conveni col·lectiu arribi a bon port.

La UGT de Catalunya se suma a la jornada de vaga ja convocada per una altra organització sindical el pròxim dia 15 de novembre, a les 11h a Plaça Sant Jaume, amb la voluntat de confluir en una protesta massiva que agrupi totes les treballadores i els treballadors de l’Educació Infantil privada i de gestió indirecta. El sindicat insisteix en la negociació d’un complement autonòmic per a les treballadores i treballadors de l’educació infantil privada i de gestió indirecta, similar al de l’ensenyament concertat. La gratuïtat en l’ensenyament i la universalització de l’escolarització del 0-3 no s’han de fer sense la participació i el benefici de les treballadores del sector.