Des de la UGT, volem manifestar la nostra preocupació per les mesures de seguretat anunciades pel conseller de Salut, Manel Balcells

 

Després de les agressions viscudes al hospital Consorci Sanitari de Terrassa, tot i que el Departament de Salut ha començat a instal·lar botons del pànic i noves portes de seguretat, aquestes mesures són clarament insuficients per abordar un problema que fa temps que afecta els nostres professionals sanitaris.

És imprescindible que les principals negociacions i decisions sobre seguretat es facin amb els sindicats i la representació sindical, els quals coneixem de primera mà les necessitats i preocupacions dels treballadors. No se’ns ha escoltat ni involucrat en la presa de decisions, i això és inacceptable.

El conseller Balcells ha afirmat que aquests successos han estat “excepcionals”, però nosaltres sabem que les agressions als sanitaris no són un fenomen nou. Hem reclamat repetidament accions més contundents i un pla de seguretat integral que inclogui la participació activa dels sindicats. La nostra prioritat és garantir que els treballadors i les treballadores se sentin segurs en els seus llocs de feina, sense una pressió ambiental que deteriori la qualitat assistencial.

La UGT exigeix un diàleg obert i sincer amb el Departament de Salut i la Generalitat per desenvolupar mesures de seguretat efectives. És fonamental que s’actualitzin els protocols de seguretat amb la nostra participació per prevenir noves agressions i protegir els treballadors i les treballadores sanitaris de manera adequada.

En aquest sentit, demanem una reunió urgent de la comissió permanent de l’Observatori de Situacions de Violència en l’Àmbit Sanitari de Catalunya (OSVASC)  per abordar i adoptar mesures efectives per erradicar aquesta xacra. La seguretat dels nostres treballadors i treballadores ha de ser una prioritat i no pot esperar més.