El Comitè d’empresa i les delegades de la UGT, convoquen, el dissabte 16 de març, a les 10h, la concentració davant de la seu de Creu Roja Catalunya

 

El 16 de març les treballadores i delegades de la UGT Serveis Públics, de la demarcació de Barcelona, es manifestaran per les condicions laborals actuals i reivindiquen un tracte de respecte, per un conveni digne i contra el bloqueig per part de l’empresa en tot el procés de la negociació.

Amb la signatura del primer conveni d’empresa l’any 2018, va començar la pèrdua de poder adquisitiu de la plantilla. Aquest conveni va igualar a la baixa les condicions de les treballadores de l’empresa que veníem de convenis dispars. A més, va suposar l’aparició de dobles escales salarials. És a dir, diferències salarials importants entre companyes que desenvolupen exactament les mateixes tasques i ocupen el mateix grup professional.

Després de la darrera reforma laboral l’empresa s’ha vist obligada per imperatiu legal a equiparar els salaris d’algunes categories als del sector deixant al descobert l’aposta precaritzadora que es pretenia amb la imposició d’un conveni d’empresa.

Malgrat aquesta equiparació, que l’empresa s’ha vist obligada a realitzar de manera forçada, i que està batallant als tribunals d’altres territoris i comunitats per intentar no aplicar, la realitat és que els salaris han quedat molt per sota del que ha pujat el cost de la vida

Aquesta realitat ha tingut afectació directa a la plantilla, pateixen una rotació de personal altíssima. La realitat és que en el conveni actual existeixen pocs incentius de fidelització a l’organització. Amb el primer conveni d’empresa es va eliminar l’antiguitat i el conveni actual no premia de cap manera l’experiència ni la trajectòria laboral. I tot plegat, malauradament, repercuteix en el servei que ofereixen.

D’altra banda, les baixes no es cobreixen i les mateixes companyes assumeixen més volum de feina, quelcom provoca uns nivells d’estrès i ansietat els quals l’empresa no en valora la gravetat i creu solucionar amb tallers de mindfulness.

Arran d’aquest menyspreu, que es veu reflectit en aquesta negociació de conveni, en la qual l’empresa es nega a negociar sota el pretext que ja s’han equiparat a les taules salarials del conveni d’acció social de Catalunya, les companyes del comité del qual forma part la UGT Serveis Públics de Catalunya, han decidit concentrar-se, demà 16 de març, a les 10h, davant la seu de la Creu Roja.

Per una pujada salarial que tingui en compte l’IPC i acord amb el preu de la vida. Per l’augment de mesures de conciliació. Per la fi de les dobles escales salarials. Per un conveni digne!

CONVOCATÒRIA MITJANS

Lloc: Seu de la Creu Roja, Barcelona

Dia: 16 de març

Hora: 10h