El Comitè Intercentres com a representants de les treballadores i treballadores, volem visualitzar el malestar del Personal d’Atenció Educativa amb relació als actes d’adjudicacions, així com les irregularitats viscudes per les treballadores i treballadores a l’arribada dels centres pel que fa a les seves funcions i horaris.

Aquest inici de curs ha mostrat un cop més la manca de planificació i improvisació del Departament, a la vegada del menyspreu reiterat que “patim” el personal laboral, com a personal de segona dins del Departament d’Educació. Aquest no és el primer comunicat de denúncia que el Comitè Intercentres fa des que s’ha iniciat aquest    curs 22-23.

A finals d’agost ens vam trobar amb uns actes públics molt mal gestionats per part del Departament d’Educació. Aquesta gran convocatòria va deixar palesa la manca de previsió i organització.

Tot plegat un seguit de despropòsits, angoixa i menyspreu per poder optar a un lloc de treball. Més enllà de ser resolts, a posteriori han continuat i s’estan agreujant en les adjudicacions de setembre. Per la manca de previsió del Departament, la borsa no està actualitzada. I a més a més, es gestiona des d’un aplicatiu obsolet que no pot fer front al volum d’adjudicacions amb la celeritat necessària, fet que afecta tant als centres educatius com a les persones candidates a la borsa. Aquests fets evidencien que s’han de millorar molts aspectes organitzatius, informàtics i fa necessària una revisió urgent de la normativa i gestió de borsa en la mesa tècnica corresponent.

Aquest inici de curs s’ha iniciat amb llocs de treball per a cobrir. No tot el personal laboral que ha pogut començar el curs a primers de setembre ho ha pogut fer respectant les seves funcions i horaris, que s’ha vist agreujat a causa del canvi precipitat del nou calendari imposat que ha provocat un seguit de disfuncions en alguns centres:

El Departament no ha donat instruccions clares als diferents SSTT i a les inspeccions respecte de l’horari i les funcions del personal PAE

 • Horari compactat si el centre fa jornada continuada.
 • No ha de fer monitoratge ni suport al lleure.
 • Ha de poder assistir a les diferents reunions i coordinacions.
 • Cal respectar la normativa d’organització del primer cicle d’educació infantil a l’escola rural. L’alumnat d’1 i 2 anys tenen dret a l’adaptació

Per tot això, el Comitè Intercentres del qual en forma part la UGT Serveis Públics Catalunya convoquem les següents Concentracions:

 • 26 de setembre 17:30h ST de Girona (Pl. Pompeu Fabra, 1)
 • 27 de setembre 17:30h ST de Lleida (C/ Pica d’estats, 2)
 • 28 de setembre 17:30h ST de Consorci BCN (Plaça Urquinaona)
 • 29 de setembre 17:30h ST de Tarragona (C/Sant Francesc, 7)

I Manifestació:

Dissabte 8 d’octubre 12:00h totes i tots a Pl. Sant Jaume de BCN

Exigim al Departament d’Educació,

 • Un pressupost calendaritzat per la millora del sistema informàtic BORPAS.
 • Una mesa tècnica per actualitzar la normativa de la borsa.
 • Que les TEEI d’escola rurals esdevinguin Educadores de Llars d’Infants.
 • La cobertura de 1⁄3 per 1⁄2 jornada.
 • Revisar i valorar les funcions educatives del PAE.

Defensem la plena inclusió del personal PAE dins l’equip educatiu del centre.

Juntes contra aquest caos!

Fem-nos sentir!