A l’Assemblea del Dia de les Dones, presentarem l’informe “Dones i mercat laboral: 10 punts a millorar de la situació laboral de les dones a Catalunya” i la nova guia de llenguatge inclusiu i no sexista: “Igualtat, també en el llenguatge”

Aquest 8 de març des de la UGT de Catalunya convoquem, per la commemoració del Dia de les Dones, l’Assemblea General Perquè el 8-M no s’aturi mai, a la sala d’actes de l’edifici de la UGT a la Rambla de Santa Mònica,10 de Barcelona.

Es durà a terme la presentació de l’informe “Dones i mercat laboral”, que ha elaborat la secretaria d’igualtat de la UGT de Catalunya, on s’hi exposen els 10 punts a millorar de la situació laboral de les dones a Catalunya. Punts, tant importants, com la temporalitat laboral a la vida de les dones, quelcom es tradueix en patir més la inestabilitat i l’atur de llarga durada que no pas els homes. Justament, aquesta precarietat, afecta a un 67,87% de dones de 45 anys o més, les quals viuen una situació d’atur de fa més d’un any, 9 punts més que en casos d’homes de la mateixa edat.

Aquestes són algunes de les dades que durant la jornada s’exposaran, i també les propostes que la UGT de Catalunya vol aportar per a solucionar aquestes situacions.

D’altra banda, en el marc de la jornada es presentarà la guia Igualtat, també en el llenguatge. Guia de la UGT de Catalunya per a l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista, pensada per a representants sindicals i que ofereix recursos per promoure la igualtat i la inclusió també en el llenguatge i la comunicació.

La guia actualitza i complementa altres materials de referència editats pel Servei Lingüístic del sindicat, en col·laboració amb la Secretaria d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya.

Paral·lelament, l’assemblea comptarà amb la participació de diferents ponents. Aquest n’és el programa:

  • 11 h, Benvinguda per part de la conductora de l’acte, la Sandra Zapatero, secretària de Treball Autònom i presentació de l’informe Dones i mercat laboral: 10 punts a millorar de la situació laboral de les dones a Catalunya per part de  la secretària d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, Eva Gajardo.
  • 11:25 h, presentació de la “Guia de la UGT de Catalunya per a l’ús d‘un llenguatge inclusiu i no sexista: Igualtat, també en el llenguatge”, per part de la secretària de Comunicació i Imatge del sindicat, Sandra Cañete.
  • 11:30 h, l’Eva Gajardo i en Camil Ros faran atenció a mitjans a la sala de Columnes, al mateix edifici de Santa Mònica.
  • 11:40 h Intervencions de companyes representants de diferents seccions sindicals de les 3 federacions de la UGT de Catalunya.
  • 12:30 h, cloenda a càrrec de Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.
  • 12.40 h, lectura del manifest des del balcó de la seu històrica de la UGT a Rambla Santa Mònica.

S’entregarà, físicament a mitjans, còpies de l’informe elaborat per la secretaria d’igualtat i facilitarem accés a la guia de llenguatge inclusiu.

Per la tarda, a les 18 h a Plaça Universitat, la UGT de Catalunya participarem a la manifestació unitària que finalitzarà a Arc de Triomf.

Aquí podeu consultar els diferents actes a territori per al proper 8M.