Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans.

 

Aquesta iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, duent a terme activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

UGT Serveis Públics Catalunya  s’adhereix i recolza tots els actes convocats amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Així i tot, volem reivindicar la necessitat urgent de millorar els mitjans de transport públic del nostre país si volem que les accions convocades en aquesta setmana serveixin com a catalitzadors per canviar el model de mobilitat actual.

Cal garantir la prestació dels serveis de transport de viatgers de qualitat, amb una freqüència de pas que respongui a les necessitats reals de la ciutadania de Catalunya i amb unes tarifes assequibles per les famílies.

Com a sindicat de classe hem d’exigir a les administracions competents que prenguin les mides necessàries per fer-ho possible i evitar els constants problemes que els viatgers es troben quan utilitzen aquests mitjans de transport.

Obert el termini d’inscripció per a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, el tema de la qual és “Connectant millor, Combina i mou-te!”.

El registre es pot realitzar des del següent enllaç:

https://mobilityweek.eu/register-a-mobilityaction/

S’adjunta també la Guia Temàtica amb tota la informació detallada.Guia Temática SEM2022

D’altra banda,  el dia 16 de setembre, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han organitzat una jornada en format virtual amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Comptarà amb dos blocs: un centrat en la temàtica anual de la Setmana de la Mobilitat Sostenible (Connectant millor) i un altre en la mobilitat i la joventut (atès que 2022 és l’Any Europeu de la Joventut).

Si voleu inscriure-us a la jornada podeu fer-ho en el següent enllaç:

https://register.gotowebinar.com/register/1187480677910392333