Denunciem que, malgrat l’acord al qual vàrem arribar a l’abril, els empleats de la neteja no han cobrat la part proporcional de l’IPC del 2021 i 2022.

Amb motiu de l’incompliment dels acords La vaga del sector de la neteja i escombraries a Barcelona podria ser una realitat a partir de setembre. Els empleats no han cobrat els impagaments que es van signar entre representants de les quatre contractes adjudicatàries del servei de neteja i els sindicats.

Es va acordar que els empleats de les escombraries cobrarien l’actualització i abonament dels endarreriments corresponents fins data d’avui. Al maig, els 4.000 treballadors de les companyies adjudicatàries de neteja de la ciutat ––FCC Medi Ambient SAU, Corporació CLD Serveis Urbans de Tractament de Residus, Urbaser i Prezero España (abans Cespa)– van cobrar l’increment del 0,6% del salari concorde a la pujada de l’IPC per a l’any 2019.

Fins que aquest juliol, quan els treballadors havien de cobrar la pujada de l’IPC per a l’any 2021 (6,0%) i per al 2022 (2,5% amb un topall de negociació fins al 4%), no han cobrat l’acordat. Els empleats han rebut les seves nòmines sense els increments acordats.

Ajuntament i Empreses no es posen d’acord amb qui ha de pagar l’increment fet que perjudica finalment a les persones treballadores.

Des de la UGT pronostiquem una “tardor calenta”, amb previsió d’aturs vaga i concentracions.