UGT Presons denunciem que el 25% dels professionals penitenciaris serem víctimes d’una agressió aquest any 2022. Convoquem a una concentració al Parlament de Catalunya dimecres 20 de juliol a les 10:00h.

UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari català, denunciem l’imparable augment de les agressions que patim els professionals penitenciaris, cada cop més greus i virulentes, i que els responsables del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures Penals demostren una incapacitat absoluta per trobar solucions a una xacra que dia rere dia fa que les vides dels professionals penitenciaris estiguin en mans únicament de la fortuna.

El darrer exemple d’aquestes agressions incontrolades que patim és el succeït fa només uns dies al centre penitenciari de Puig de les Basses quan un intern va intentar treure-li la vida a un professional arrencant-li d’una mossegada un important tros de carn del coll, molt a prop de la vena caròtida.

UGTPRESONS volem denunciar que les estadístiques d’agressions que hem patit els professionals al llarg dels darrers anys i també durant aquest primer semestre del 2022 són tan contundents que només fan que concloure  que treballem en un mitjà cada cop més hostil en el que sabem quan comencem el nostre servei, però no si el podrem finalitzar sans i estalvis.

I si les estadístiques d’anys anteriors són catastròfiques, les corresponents al primer semestre d’aquest 2022 són demolidores, ja que indiquen que gairebé 3 professionals pateixen una agressió cada dia i que al llarg d’aquest 2022 el 25% serà víctima d’una agressió.

La més que probable evolució de les dades corresponents a aquest 2022 mostra que es doblaran les agressions respecte a les patides fa 2 o 3 anys, malgrat que la reducció de població reclusa és una constant els darrers anys.

UGTPRESONS denunciem que aquestes dades són el resultat d’anys de nefastes polítiques en matèria de personal que han portat a la pèrdua de més de 500 professionals penitenciaris i a un envelliment de la plantilla que fa que la mitjana d’edat actual dels professionals penitenciaris fregui els 55 anys, mentre la dels interns se situa molt per sota dels 40.

Anys de nefastes polítiques en matèria regimental que hi han conduït a un escenari de pèrdua total d’autoritat en el que cada cop més interns es veuen estimulats a agredir-nos sense pràcticament cap conseqüència.

Anys de nefastes polítiques en matèria d’elements de seguretat que fa que ens trobem en moltes ocasions desprotegits davant de situacions en les quals la nostra vida està en perill.

UGTPRESONS exigim a la Consellera de Justícia i als responsables penitenciaris que prenguin d’una vegada mesures destinades a protegir els professionals penitenciaris, que passin dels projectes i bones paraules als fets i que descartin el factor sort com l’element principal per reduir les agressions.

UGTPRESONS farem responsable a la Consellera de Justícia si finalment una dels centenars d’agressions que patim acaba tenint un resultat fatídic.

Per tot això, UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, juntament amb la resta d’organitzacions sindicals, convoquem a una

CONCENTRACIÓ A LES PORTES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

DIMECRES 20 DE JULIOL

A LES 10:00 HORES

per exigir mesures reals que garanteixin la nostra integritat física!!