El President de la Generalitat ha decidit fa només uns minuts qui serà la nova titular de la conselleria de Justícia, Gemma Ubasart Gonzalez.

Doctora en ciències polítiques i videgana de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona, va ser membre del Consejo Ciudadano de Podemos i ha estat analista política a diversos mitjans de comunicació. També forma part de la junta d’Iridia (Centre de Defensa dels Drets Humans).

UGTPRESONS no farem una valoració del passat laboral, activista i polític de la nova Consellera i, naturalment, deixarem un temps prudencial per a que la nova titular del Departament aterri i comenci a treballar amb el seu nou equip, però sí advertim que el temps a les presons catalanes passa més ràpid i que els 100 dies de “gràcia” que s’acostumen donar, al nostre àmbit es redueixen substancialment.

És per això que UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a les presons catalanes, li demanarem una reunió urgent demà mateix per poder situar algunes de les qüestions que més preocupen actualment als professionals penitenciaris, com, per exemple:

  • La Jubilació Anticipada del personal penitenciari. Un cop signat i aprovat pel Govern de la Generalitat l’acord de jubilació anticipada dels cossos penitenciaris, la nova consellera ha de continuar pressionant a Madrid per a que el Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones aprovi la nostra sol·licitud al més aviat possible. A més, li reclamarem que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 recullin una partida pressupostària per cobrir la nostra jubilació en cas d’aprovar-se.
  • Continuar reduint l’alt índex de temporalitat existent al nostre àmbit. S’ha de comprometre a seguir apostant per els nostres interins i interines i afavorir la consolidació dels seus llocs de treball.
  • Promoció professional i mobilitat horitzontal. Volem que la nova Consellera garanteixi la mobilitat i la promoció professional dels treballadors i treballadores amb una periodicitat mínima bianual.
  • La negociació d’un Nou Acord Penitenciari. D’una vegada per totes s’ha de negociar un nou acord que estigui en consonància real amb la tendència actual de garantir la conciliació familiar i laboral.
  • Redimensionar les plantilles de les tres àrees de treball per tal que es garanteixi la seguretat dels professionals i es pugui donar un servei de qualitat.

Esperem, doncs, poder tenir una reunió al més aviat possible i traslladar-li aquestes i d’altres demandes directament.