Vaga horària i indefinida a l’Institut d’Assistència Sanitària (H. Santa Caterina, Salut Mental i Atenció Primària) per manca de negociació amb l’empresa.

Els sindicats UGT, CCOO, MC i SATSE de l’Institut d’Assistència Sanitària (H. Santa Caterina, Salut Mental i Atenció Primària), després d’haver comunicat a l’empresa que hi havia un tracte desigualitari entre professionals que no va obtenir resposta van interposar una demanda judicial per sol·licitar que els triennis i quinquennis que cobren alguns dels professionals es fessin extensius a tota la plantilla.

Davant d’aquesta situació l’empresa lluny de dialogar va reaccionar interposant 3 demandes de nul·litat de pacte, i un art. 41 sense fonament que es va retirar el primer dia que ens vam asseure per parlar-ne a canvi de posposar les demandes i negociar una possible solució.

Tanmateix, durant la suposada negociació, l’empresa ha dut a terme diferents accions que ens ha abocat a convocar una vaga horària i indefinida.

Sense CAP dubte, la pitjor de totes les accions ha estat l’absorció i compensació de les pujades del conveni als professionals que cobren triennis i quinquennis. Mesura que la mateixa empresa havia titllat d’innecessària, però que tot i això va aplicar.

La paciència se’ns ha anat esgotant al veure que la taula semblava més una pèrdua de temps que una negociació. Cal assenyalar que no han volgut agafar actes, que no han fet CAP proposta real, que no han volgut transmetre la informació econòmica que se’ls hi ha demanat tot i ser una empresa 100% pública, i que durant la negociació han aplicat una retallada a part de la plantilla, provocant divisió i malestar entre els professionals.

Això sumat als problemes ja existents a l’empresa com la denegació de drets de reducció de jornada per cura de menor, o impossibilitat de deixar de fer guàrdies tot i complir amb el criteri de l’edat, els errors en nòmina, la desaparició dels fons addicionals Dels anys 2018,2019 i 2020 i altres despropòsits ens ha obligat a dir PROU i convocar vaga horària de 9-11 h i de 16-18 h, que van engegar cada dia de la setmana del 22 al 26 de maig i que ara continua els dimarts de forma indefinida.

El seguiment ha tingut més repercussió a quiròfan i hospital de dia on majoritàriament tots els professionals que poden se sumen a la vaga; i estimem que això té una afectació del 30% de les intervencions quirúrgiques, i tractaments que s’hi duen a terme, ja que la vaga és horària (2 hores matí i tarda).