Les treballadores i treballadors del servei de neteja i recollida de residus de l’empresa Grup GBI Serveis reclamen un nou conveni i millores salarials

El comitè d’empresa del Grup GBI Serveis, amb representació de la UGT, CCOO i CO.BAS, ha convocat una vaga indefinida que començarà el 6 d’agost. Les persones treballadores de l’empresa denuncien que  les negociacions del conveni estan paralitzades des de l’any 2022 i que GBI està obstaculitzant la signatura d’un nou conveni, argumentant la impossibilitat de fer-ho en estar sota una pròrroga forçosa del contracte de l’Ajuntament, a l’espera d’una nova licitació.

Davant la situació de bloqueig, el comitè d’empresa i l’assemblea de treballadors i treballadores sol·liciten una reunió a tres bandes amb l’empresa i l’Ajuntament per tal de desbloquejar la negociació i una millora salarial d’acord amb les mesures pactades per sindicats i patronals: un increment salarial del 3% per al 2023 i d’un 4% per al 2024. La intenció és arribar a la nova licitació amb les taules salarials actualitzades i compensar així la pèrdua de poder adquisitiu a causa de l’augment de la inflació i dels preus.