VAGA INDEFINIDA DE JUSTÍCIA DE DILLUNS A DIVENDRES A PARTIR DEL 22 DE MAIG SI ABANS NO ES REP DEL MINISTERI DE JUSTÍCIA UNA OFERTA ECONÒMICA QUE PUGUI OBRIR LA NEGOCIACIÓ

Es convoca així mateix una nova manifestació a Madrid, amb personal de justícia de tota Espanya, el dia 25 de maig.

Des del passat 24 d’abril el Ministeri de Justícia no ha convocat al comitè de vaga ni ha presentat cap proposta econòmica per a solució del conflicte.

El govern està tancant l’orella a les contundents mobilitzacions i vagues que realitzem amb aturs parcials de tres hores inicialment i amb jornades completes de vaga en els dia 19 d’abril, 4 i 9 de maig, i que continuaran els pròxims dies 10, 11, 16, 17 i 18 d’aquest mateix mes.

Les vagues, secundades per un 90% de les plantilles, ja han provocat la suspensió de centenars de milers de judicis i altres actuacions processals i estan generant un col·lapse absolut de l’administració de justícia mentre al ministeri de la Sra. Llop sembla no importar-li aquest gravíssim perjudici al servei públic i a la ciutadania del qual només són responsables ella i el seu equip (amb la complicitat del Ministeri d’Hisenda i Funció Público) en donar un tracte discriminatori i classista al 93% del personal que constituïm els cossos generals i especials.

Després de la pujada retributiva acordada ja per al cos de LAJ, l’oferta econòmica a les associacions professionals de les carreres judicial i fiscal continua creixent, mentre continua sent de zero euros per a la resta de cossos, fent xantatge a més als seus representants sindicals oferint la negociació de la modificació de la LOEO i el desbloqueig de la carrera professional només en el cas que renunciem a una pujada generalitzada del Complement General del Lloc, xantatge que de cap manera acceptarem.

Exigim novament al Govern la presentació al Comitè de Vaga d’una oferta econòmica per a la pujada del complement general del lloc i l’inici immediat de la seva negociació (com s’ha fet per a jutges, jutgesses i fiscals), la modificació pactada de la LOEO i el desenvolupament, també negociat, del complement de carrera professional fixant-se l’abonament a curt termini de les quanties inicials d’aquest complement.

Si no es produeix aquesta rectificació per part dels ministeris de justícia i hisenda, a partir del dilluns, 22 de maig, la vaga serà indefinida tots els dies de la setmana de dilluns a divendres.