Amb aquesta visita, la UGT vol transmetre l’aposta de la UGT per una Sanitat Única, dins del Pla de Salut de Catalunya que garanteixi una Sanitat de qualitat per tota la població, una garantia per als treballadors i treballadores de la sanitat catalana.

La participació  de la UGT ha estat indispensable en el Conveni Col·lectiu del SISCAT, que ha millorat les condicions de treball a tots els professionals i ha volgut reforçar  el reconeixement que  la infermeria té, en el paper que desenvolupa,  la merescuda equiparació amb les condicions salarials amb l’ICS i la reparació del greuge comparatiu amb la resta de categories amb grau universitari.

Tanmateix, vol recolzar a la Secció Sindical de la UGT de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi que es presenta a la propera convocatòria d’eleccions sindicals.

Un dels grans problemes de l’Hospital de Sant Joan Despí és la inestabilitat laboral del seu personal i la necessitat de garantir la millora de les condicions del personal de contractes parcials, consolidar els treballadors amb contractes temporals a fixos i reduir les ràtios d’infermera/pacient per donar un servei sanitari de qualitat, humà i eficient.

En els pròxims dos anys estan pendents de convocar prop de 900 places de treball i s’ha de permetre la progressió professional i personal dels treballadors i treballadores. S’ha de reorganitzar la plantilla per tal de garantir unes ràtios que s’acostin als  dels centres de l’ICS.

De la mateixa manera, és imprescindible reduir les llistes d’espera que s’han anat acumulant des de les retallades del 2012 i la pandèmia de la COVID.

Necessitem una Sanitat que doni resposta a les necessitats de la població i que proporcioni la dignitat dels professionals de la Sanitat que sempre han demostrat el seu compromís i esforç malgrat les seves condicions laborals tan deteriorades.