Gestió vergonyosa dels nomenaments telemàtics del mes de juliol

Avui 11 de juliol, el Departament d’Educació ha publicat als webs dels diferents serveis territorials els nomenaments per ordre de la borsa de personal docent. Després de les adjudicacions d’estiu que es van fer al mes de juny, amb més del 80% de les places que eren propostes de continuïtat dels equips directius a números bastant elevats, el que ha succeït avui és una autèntica vergonya.

Com pot ser que a tot un Servei Territorial com per exemple a Girona, s’hagi adjudicat només una substitució fins al mes de març al número 1779? Al web del departament diu exactament: “Dia 11/07/2022 nomenaments telemàtics, només vacants”.

Aquesta és la provisió de llocs de treball de l’escola pública d’aquest país. Una gestió més privatitzada no podia ser. Abans dels nomenaments d’avui, el departament va publicar els seus webs que la selecció per part de les direccions dels centres es produirien els dies 12 de juliol i 24 d’agost. Això vol dir que totes les vacants s’han fet de manera no oficial ni transparent i que el departament està obligant el seu personal a jugar amb aquestes regles.

Què passa amb aquelles persones que es neguen rotundament a participar d’aquest joc? Doncs que després de portar 10, 15 o 20 anys treballant per l’administració, el dia 1 de setembre es poden trobar a la cua de l’atur.

Per què el Departament d’Educació no s’atreveix a dir públicament que els números de la borsa ja no tenen cap pes en els nomenaments?

Des de la UGT denunciem aquestes males praxis que ja s’estan fent innates per part del departament.

No pot ser que les persones treballadores no sàpiguen les direccions que treuen places a entrevista i que a la setmana es publiquin als webs dels diferents serveis territorials.

Exigim, la publicació dels números que entren a formar part d’aquest procediment per garantir la transparència dels processos.