L’ictus és la primera causa de mortalitat en el món entre les dones i la segona entre els homes. També és la principal causa mèdica de discapacitat.

A la UGT de Catalunya considerem essencial que la població treballadora conegui els principals símptomes dels ictus i dels infarts. Si disposem d’aquesta informació, sempre podrem reconèixer els seus símptomes i buscar de forma immediata l’atenció mèdica d’emergència necessària. Tenir aquesta informació o no tenir-la i actuar amb conseqüència pot marcar la diferència quant a la gravetat i el seu impacte a llarg termini en la nostra salut i la dels nostres companys i companyes de feina.

Per això, des de la UGT de Catalunya i amb motiu del Dia Mundial de l’Ictus, hem desenvolupat una pàgina amb informació     per conèixer els seus símptomes i fomentar la consciència sobre els factors de risc que poden provocar-los i les mesures de prevenció. En ella disposeu d’una infografia i un document explicatiu exclusiu sobre l’Ictus. A més dels documents específics, també disposeu d’un recopilatori de publicacions elaborades per la UGT de Catalunya relacionades amb els factors de risc cardiovascular i la promoció de la salut en les empreses.

Per acabar, des de la UGT de Catalunya volem impulsar el reconeixement com a accident de treball en cas d’infart de miocardi o d’ictus a la feina, i així garantir els drets de les treballadores i treballadors.